Damien Colette (Sources Alma) nieuwe voorzitter VIWF

De Belgische sectorfederatie van water- en frisdrankproducenten VIWF heeft een nieuwe voorzitter. Damien Colette, Country Director Benelux bij Groupe Sources Alma, neemt sinds afgelopen week de fakkel over van An Vermeulen, VP & Country Director België en Luxemburg bij Coca-Cola Europacific Partners. “Er staan ons als sector de komende tijd interessante maar uitdagende projecten te wachten. Ik kijk ernaar uit samen onze Belgische concurrentiekracht te versterken en innovatie en circulariteit van verpakkingen te stimuleren”, zegt Damien Colette.

Damien Colette heeft meer dan 35 jaar ervaring in de voedings- en drankenindustrie binnen commerciële en directieteams van diverse multinationals en zetelt ook sinds 2018 in het bestuursorgaan van VIWF. Damien is verder ook ex-voorzitter en lid van het bestuursorgaan van het PET-recyclagebedrijf FILAO in Charlerloi. Hij is ook lid van de Raad van Bestuur van de Luxemburgse vereniging van producenten van waters en frisdranken FICEB en van Valorlux, de organisatie die de inzameling en recyclage van huishoudelijk afval organiseert in het Groothertogdom Luxemburg. De komende twee jaar zal hij die jarenlange ervaring inzetten als voorzitter van VIWF. Damien kent de uitdagingen van de non-alcholoische drankensector en weet ook als geen ander hoe belangrijk het is om hiervoor de verschillende spelers samen te brengen. 

“Vele belangrijke thema’s voor onze sector kunnen we enkel aanpakken als al onze leden en onze stakeholders samenwerken. Zo willen we ons blijvend inzetten voor de circulariteit van onze verpakkingen, waar we al vooruitgang in geboekt hebben (onder andere via onze samenwerking met Fost Plus), maar nog verder in willen evolueren. We willen ook onze natuurlijke waterbronnen beschermen alsook gezondere, calorie-armere dranken aanbieden. We blijven hierbij streven naar een sterkere concurrentiekracht voor onze leden en betaalbaarheid voor de consument”, aldus Damien Colette.

Carl Lescroart, de nieuwe VP & Country Director België en Luxemburg van Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) werd benoemd als vicevoorzitter tot 2026.



Meer items Damien Colette (Sources Alma) nieuwe voorzitter VIWF

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x